Logo

Qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün 4 ÜSUL - FAYDALI


Gündəlik həyatımızda zəhərlənmələrin sayı yaş fərqi olmadan artır. Xüsusilə də qida zəhərlənmələri. Bunun müxtəlif səbəblər var və aradan qaldırılması üçün fərqli vasitələr göstərilir. 

TopXeber.Az qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün ən güclü 4 üsulu təqdim edir:

1 - Buz, sadəcə buz

Qidada soyuqluğun artması bakteriyaların çoxalmasına mane olur. Buna görə ərzaqlar -5 dərəcədə saxlanılmalıdır.

2 - İstiliyi çoxalt

Məsələn, əgər əti bişirmisinizsə, yeməyə tələsməyin. Onu buxarda bişirin, çəhrayı hissəsinin qalmadığından əmin olun. Ətin ən qalın hissəsini çox bişirin. Yeməzdən əvvəl qida mütləq 73 dərəcədə olmalıdır.

3 - Cazibədar təmizlik

Ailənizin sağlamlığı üçün yeməyi mütləq təmiz əl ilə bişirməlisiniz. Əllərinizi ya sabunla, ya da isti su ilə yuyun. Yeməyi bişirməzdən əvvəl qabların da təmizliyini yoxlayın.

4 - Paylaşmaq qayğı deyil

 Yeməkləri kiminləsə paylaşmayın. Burada gigiyenik cəhətdən paylaşmaqdan söhbət gedir. Eyni zamanda, yeməkləri soyuducuya yerləşdirərkən onların düzgün qablaşdırıldığından əmin olun. Yeməklərin bir-birilə təmasından qaçın.

Pəri Əliyeva

TopXeber.Az